Brou de carn i verdures  

Posted by Jordi Calvís in



Ingredients per a 4 persones
8 litres d'aigua mineral

Carns:
1 orella de porc
1 tall de morro de porc
1 os de vedella del genoll
1 os de porc
1 os de pernil (amb pernil)
1 garronet de corder o punta d'espatlla 150g
150g de vedella
150g de gallina
1 quarter de pollastre
100g de mongeta blanca cuita
150g de cigrons cuits

Verdures:
2 pastanagues
1 porro
1 ceba (Figueres)
3 patates mitjanes
1 o 2 fulles de col
10cm de troncs d'api

Pilota:
100g de carn de porc picada
100g de carn de vedella picada
1 ou
pa ratllat (el que admeti)
all, julivert, pebre (sense passar-se), sal i farina (per arrebossar)

Elaboració:
Bullirem la carn un parell d'hores (mínim).
Mitja hora abans de retirar el brou del foc hi afegirem les verdures i la pilota (si no es menja el bullit pot posar-s'hi la ceba i la patata 45 minuts abans de tancar el foc).
L'api i la botifarra els bullirem només 10 minuts.

This entry was posted on 4.12.07 at 10:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 comentaris

Perfecte!!!
així ningú de vosaltres tindrà excusa per no convidar-me a menjar el caldet de Nadal...jajaja!!!
Castís, podríes ser més explicit no en explicar la recepta, no? jo ara no sé quan haig de posar el llegum...i si ja està cuit, cal que el tiri a dintre??? eing, aclareix-me els dubtes culinaris!!

4 de desembre de 2007, a les 17:37

Golafre, en aquesta ocasió he transcrit exactament la fitxa que ens va passar el mateix Sisco Melgosa. Malgrat això, pel tema llegum sí que et puc dir que va ser un dels dubtes que va sorgir durant la classe teòrica i que el mestre ens va desvetllar magistralment:

"Cuites les llegums tirarem, ja que desfetes les volem, per ESPESSIR aquest plat, ens anirà que ni pintat".

Ale, amb vers inclòs, que fa més goig, en homenatge a qui li va formular la pregunta: la Gran Tx!

4 de desembre de 2007, a les 19:47

Publica un comentari a l'entrada